Dit past goed in een smarthome

 Dit past goed in een smarthome

Tegenwoordig horen we steeds vaker van het begrip ‘smarthome’. Letterlijk vertaald een slimme woning, maar wat houdt het eigenlijk in? Een smarthome is een woning waarbij allerlei verschillende handelingen worden geautomatiseerd met behulp van apparaten. Denk daarbij aan het aanzetten van de lampen via jouw telefoon, het bedienen van de verwarming op afstand en het aanzetten van de geluidsboxen met jouw stem. Hieronder vertellen wij jou wat goed past in een smarthome.

1. Slimme thermostaat

Iets wat niet mag ontbreken in jouw smarthome is een slimme thermostaat. Dit heeft namelijk veel voordelen. Je kunt jouw thermostaat bedienen via jouw telefoon, maar ook kan de thermostaat zelf voorspellen wanneer hij aan moet slaan. Bovendien bestaan er ook slimme thermostaten die samenwerken met jouw zonnepanelen. Hier word jij niet alleen blij van, maar ook jouw portemonnee. De energierekening kan namelijk behoorlijk dalen dankzij een slimme thermostaat.

2. Slimme lampen

Wanneer je aan een smarthome denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de verlichting die je kunt bedienen. Je hebt deze slimme lampen in allerlei soorten: de spotjes voor in het plafond, of lichtbronnen die jij draait in jouw favoriete wandlamp. Dankzij slimme verlichting kun jij op ieder gewenst moment jouw huis verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld het spotje aanzetten dat het kunstwerk verlicht. Hierdoor komt jouw kunst aan de muur nog mooier uit, maar ook wanneer je niet thuis bent is het een prettig idee om de boel te verlichten.

3. Slimme raamdecoratie

We benoemden net al even dat slimme lampen prettig zijn voor als je niet thuis bent. Om in die trant te blijven: slimme raamdecoratie is in dat geval ook erg fijn. Dat zijn bijvoorbeeld rolluiken die je op afstand kunt bedienen, of de jaloezieën. Zo kun je de raamdecoratie op ieder gewenst moment bedienen wanneer je niet thuis bent. Handig wanneer de zon begint te schijnen op jouw Herman Brood kunst: je wil natuurlijk niet dat dit kunstwerk begint te verkleuren. 

4. Slimme deurbel

We kennen natuurlijk allemaal de slimme deurbel wel. Vooral wanneer je vaak weg bent van huis is zo’n deurbel een handig apparaat. Je kunt namelijk communiceren met diegene die aanbelt, terwijl jij niet thuis bent. Ook kun je vaak de persoon zien die voor jouw deur staat. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat er een pakketje voor je wordt bezorgd, en jij kunt zeggen dat diegene het pakketje wel onder de carport mag leggen. Bovendien kan een deurbel ook video-opnames maken. Dit gebeurt meestal wanneer er beweging in de buurt van de deurbel wordt gedetecteerd. Handig!

admin

Gerelateerd