Hoe ziet een modern bedrijf er uit?

 Hoe ziet een modern bedrijf er uit?

Het woord ‘bedrijfseigenaar’ heeft in 2024 andere connotaties dan vroeger. Vaak werd er in het verleden gedacht aan een nette man met een hoed, en misschien wel een mooie snor. Tegenwoordig heeft een bedrijfseigenaar voor ons gevoel vaker te maken met een jonge man, die gladgeschoren is en een strak overhemd draagt. Hoe is die verandering in een relatief korte tijd tot stand gekomen? In dit artikel proberen wij er achter te komen.

Wat is een moderne werkplek?

Hoe mensen binnen een bedrijf met elkaar samenwerken is met de opkomst van het internet fundamenteel veranderd. Vroeger had de top van een bedrijf eens in de zoveel tijd overleg met elkaar, meestal in een grote kantoorruimte met een whiteboard. In de modern workplace ziet dat er heel anders uit! Daarmee bedoelen we dat steeds meer mensen vanuit huis kunnen werken, met dank aan de digitale omgeving die veel bedrijven tegenwoordig gebruiken. In deze digitale omgeving zijn alle documenten en systemen van een bedrijf onder een plek samengebracht, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat maakt het internet zo belangrijk voor bedrijven?

De moderne werkplek maakt het samenwerken en effectief communiceren makkelijker dan ooit tevoren, ook als een groot deel van je werknemers uit verschillende landen komt. Dit komt doordat iedereen altijd toegang heeft tot de documenten die zij nodig hebben. Je bent als medewerker minder afhankelijk van de IT-afdeling, en kan je werk meestal zelfstandig doen. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog, en is het voor een bedrijf makkelijker om op een hoog tempo door te groeien. Ook is het scouten van nieuw talent een fluitje van een cent geworden, door online sollicitaties en beoordelingsprocedures.

Hoe wordt de moderne werkplek gemaakt?

Hoewel bedrijven een paar standaardprocedures met elkaar gemeen hebben, zijn er ook altijd unieke problemen, waar unieke oplossingen voor verzonnen moeten worden. In de digitale wereld wordt dit aan de hand van Power Apps gedaan. Een Power App is een programma dat uit meerdere al bestaande software bestaat. Bedrijven kunnen met behulp van Power Apps zelf hun digitale omgeving ontwerpen, zonder hierbij hulp van een technologisch expert te hoeven inschakelen. Een Power App is bijzonder gebruiksvriendelijk en simpel te begrijpen, waardoor iedereen er mee aan de slag kan. Voor veel bedrijven is dit dé manier om een moderne werkplek te creëren, zonder dat de kosten en de tijdsinvestering te hoog oplopen.

Hoe kan een bedrijf zelf beginnen?

Als je zelf graag aan de slag wilt gaan om jouw bedrijf te moderniseren, houd er dan rekening mee dat dit helaas niet helemaal vanzelf gaat. Je zult van tevoren duidelijk moeten opschrijven wat jij met jouw online omgeving wilt bereiken, en welke technologie je gaat gebruiken om dat voor elkaar te krijgen. Door jouw medewerkers in het proces te betrekken en voldoende feedback te vragen, wordt het vast een succes!

admin

Gerelateerd

Leave a Reply