Into VR: games die je moet hebben op je set!

 Into VR: games die je moet hebben op je set!

Het is al best bekend, maar ook nog vrij nieuw. Virtual Reality is de kick van de gamewereld! Een set bestaat uit twee hand controllers die jouw handen moeten voorstellen en een bril waardoor je de gamewereld overal om je heen ziet. De VR-set werkt voor de rest als elk ander device, je kan er allerlei apps en spellen op zetten. Maar, welke zijn het waard?

VRChat

Heb je zin om lekker met anderen te spelen, en te zijn wie of wat je ook maar wilt zijn? Met VRChat kun je het allemaal. In het spel kan je met je vrienden allerlei verschillende werelden bezoeken. Soms zijn het minispellen, soms gewoon om te hangen, soms om even helemaal tot rust te komen. Door de verschillende variatie aan avatars kun je wat of wie dan ook zijn, fictie of non-fictie. Niks is te gek! En het leukste? Het kost niets!

Beat Saber

Wil je er even lekker op los en dat met je favoriete muziek? Dan is Beat Saber wel iets voor jou. Je handen worden zwaarden die blokken op de maat van de muziek kapot moeten slaan. Op die blokken staan ook pijltjes, als aanwijzing hoe je precies moet slaan. Rechts, links, van boven en van onder. Zo dans je onbewust ook een beetje, en je traint je armen. Dit spel kun je spelen door aankoop.

Cooking Simulator

Wil jij jouw meesterlijke kookkunsten laten zien zonder dat de hele keuken in brand vliegt? In Cooking Simulator krijg je een hyperrealistische ervaring in de keuken, waar van alles mis kan gaan zonder dat het consequenties heeft. Je kan van alles maken, je krijgt een superluxe keuken en je kan klanten blij maken met je creaties. Geen sollicitatie nodig! 

Five Nights at Freddy’s

Je hebt vast wel gehoord van de wereldberoemde computer game Five Nights at Freddy’s (FNAF). Ze hebben sinds kort zelfs een eigen film! Mocht je je toch afvragen wat het inhoudt? Het is een horrorspel, waar je als beveiliger een nachtdienst draait in een oude, vervallen pizzeria. De robots die voor de entertainment liedjes speelde, moet je in de gaten houden, want die komen tot leven en doen hele vreemde dingen. Overleven is iets wat je dus ook bezig houdt. Om dit spel te spelen in een omgeving waar je letterlijk dan in zit, is een hele nieuwe ervaring. Voor de bangerikken onder ons afgeraden!

Goed om te weten! Deze games zijn speelbaar op de VR Meta Quest 2 en 3.

Redactie

Gerelateerd

Leave a Reply