Hoe richt je de commode in? Hier 5 tips

 Hoe richt je de commode in? Hier 5 tips

Het kan een hele zoektocht zijn om de juiste commode te vinden. De commode moet groot genoeg zijn en moet natuurlijk passen bij de inrichting van de babykamer. Als je eenmaal een geschikte commode hebt gevonden kom je bij het volgende knelpunt: de inrichting ervan. Hoe pak je dit aan? Hieronder lees je een aantal tips hoe jij het beste de commode kunt inrichten.

1. Belangrijke spullen bovenop

Als je genoeg ruimte over hebt boven op de commode, is het een goed plan om belangrijke spullen hier neer te leggen. Leg hier spullen neer die je iedere dag zal gebruiken, zoals billendoekjes en luiers. Als dit niet op de commode past kun je kiezen voor mandjes en bakjes, of gebruik een lade in de commode. Hierin kun je alles overzichtelijk opbergen en alsnog heb je alle belangrijke spullen in de buurt van de commode. Handig!

2. Kleding

In de eerste lade van de commode kun je de kleertjes van de baby neerleggen. Denk hierbij aan broekjes, shirtjes, rompertjes, sokken en een pyjama. Heb je alvast kleding ingeslagen voor de peutertijd? Dan is het belangrijk dat je deze kleding in de kledingkast legt en niet in de commode. Het is namelijk handiger als je alleen kleding in de commode legt die jouw kindje op dat moment goed past. 

3. Beddengoed

In de overige lades van de commode kun je het beddengoed kwijt. Ook kun je hierin handdoeken en hydrofiele luiers leggen. Is het tijd dat jouw kindje overstapt naar het peuterbed? Dan kun je de commode alsnog gebruiken voor het beddengoed dat je op dat moment gebruikt.

4. Koop de juiste spullen

Bij het gebruik van de commode mag een goed aankleedkussen niet ontbreken. Dit is een zacht kussen waar jij jouw kleine op kunt verschonen. Als je nog geen aankleedkussen hebt aangeschaft, is het belangrijk dat je er een kiest met opstaande randen. Dit zorgt ervoor dat jouw baby niet van de commode af kan vallen als jij even een schone luier pakt. Bovendien is het natuurlijk belangrijk dat jij jouw baby niet uit het oog verliest als hij of zij boven op de commode ligt. Ook kun je alvast nadenken over de juiste spullen die jouw baby nodig heeft voor in de nacht. Ligt jouw baby vaak op zijn ruggetje tijdens de nachtrust? Dan is het misschien een goed idee om gebruik te maken van een zijligkussen. Hiermee voorkom je dat de fontanellen scheef gaat groeien.

5. Denk aan de toekomst

Wanneer je de babykamer en de commode gaat inrichten, is het belangrijk om te denken aan de toekomst. Het is immers jammer om de hele babykamer te verbouwen als de peutertijd voor jouw kleine aanbreekt. Kies daarom voor een tijdloze commode die lang meegaat. Als jouw kindje groot genoeg is mag hij of zij natuurlijk overstappen naar een groter bed met een bedhekje. Natuurlijk kun je de commode nog wel laten staan, want hier kun je veel spullen in kwijt zoals beddengoed en handdoeken.

Lilian

Gerelateerd

Leave a Reply