Uitgebreide mogelijkheden door een docking station

 Uitgebreide mogelijkheden door een docking station

Jij hebt uitgebreid onderzoek gedaan voordat je jouw laptop aanschafte. Toch is een eenvoudige laptop voor jou niet genoeg. Jij wilt graag meer. Iets extra’s. Op een eenvoudige manier gebruik maken van alle mogelijkheden die jouw laptop je kan bieden. Gelukkig ben je daarin niet de enige en hebben slimme koppen daar iets op bedacht.

Meerdere schermen gebruiken

Hoe handig het ook is om je laptop overal mee naartoe te kunnen nemen, soms is het toch fijner als je een groter scherm of een extra scherm zou hebben. Bijvoorbeeld als je veel tussen programma’s moet wisselen of voor de actieve gamer. Met een docking station maak je het heel eenvoudig om meerdere schermen aan te sluiten, zodat je efficiënter en prettiger kunt werken en gamen.

Wat is het?

Klinkt ideaal, maar wat is een docking station dan precies? Kort door de bocht is het een plek waar je je apparaat aan kunt leggen, zodat je eenvoudig gebruik kunt maken van extra functies. Bijvoorbeeld makkelijk extra schermen aansluiten. Maar er zijn ook speciale docking stations die je eenvoudig muziek laten afspelen via bluetooth.

Iedere laptop zijn eigen docking station

Zoals je ook de juiste oplader moet kiezen om de batterij van je laptop zo lang mogelijk mee te laten gaan, zo is het ook van belang dat je het juiste docking station kiest. Ben je een HP gebruiker, kijk dan eens naar een hp docking station. Heb je een Dell thuis staan, dan is de dell d1000 misschien een betere keuze voor je. Ga dus niet blindelings een docking station kopen, maar zorg ervoor dat je daadwerkelijk het juiste merk en het juiste product aanschaft. Alleen met de juiste match kun je gebruik maken van al die fijne extra’s waar je naar op zoek bent.

Eenvoudig aansluiten en loskoppelen

Betekent een docking station dan ook dat je jouw laptop niet meer zo makkelijk kunt verplaatsen? Helemaal niet. Een docking station is een los apparaat waar je jouw laptop eenvoudig aan kunt koppelen als je op je vaste werkplek zit te werken. Daar staan ten slotte ook de extra schermen die je gebruikt om op te werken.

Is het nodig om je laptop ergens anders te gebruiken, bijvoorbeeld omdat je werkt op locatie of naar een gamefeestje bij vrienden gaat, dan kun je deze makkelijk loskoppelen. Zo blijf je mobiel en kun je jouw laptop blijven gebruiken waar, wanneer en hoe je maar wilt.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply