Zo val je op bij food events- en festivals!

 Zo val je op bij food events- en festivals!

Nu het voorjaar nadert en er ook in de zomer weer genoeg leuke festivals en evenementen worden georganiseerd is het tijd om aan de slag te gaan met alle voorbereidingen. Ongetwijfeld staat er al een heerlijke menukaart op papier. Deze poster wil je natuurlijk lekker groot en duidelijk aan je kraam of foodtruck bevestigen. In dit nieuwsbericht geven we je nog een aantal leuke tips! 

Uitstraling van je kraam of foodtruck

Wanneer je over een festivalterrein of braderie loopt kijk je automatisch goed om je heen, zeker wanneer je trek hebt. Indien je met meerdere mensen bent is het altijd een discussie wie wat lekker vindt. De keuze is vaak reuze. Met vlaggen kun je de aandacht trekken, zo passen beachflags er eigenlijk altijd wel goed bij. Je wilt ook dat de menukaart – die je met zorg hebt samengesteld – duidelijk zichtbaar is. Productfoto’s en duidelijke prijzen helpen bij de keuze voor jouw gerechten of snacks. 

Uitstraling van je product(en)

Zonder het over de kwalitatieve inhoud te hebben is het ook belangrijk om aan de uitstraling van je gerechten of snacks te werken. Zo kun je vetvrij papier bedrukken! Dit wordt ook wel vetwerend- of hamburger papier genoemd. Het geeft de presentatie van je snacks of hamburgers een boost. Daarnaast helpt het ook tegen knoeien van vettigheid/vetdruppels. Het is dan ook niet voor niks een populair product bij de grote Amerikaanse ketens. 

Ook kun je denken aan het personaliseren van servetten met een logo of boodschap of wanneer je kleine gerechtjes verkoopt zijn er ook bamboe of cocktailprikkers die je kunt personaliseren. Dat ziet er alleen al gezellig uit! 

Personeel

Dit zal ongetwijfeld ook één van de lastigste zijn; horecapersoneel. Ondanks dat het wellicht verschilt op welk evenement, festival of braderie je staat is personeel het visitekaartje van de kraam. Wanneer je met studenten of personeel staat dat is ingehuurd is het van belang dat je van tevoren duidelijk aangeeft hoe je wenst dat zij zich gedragen. Een lachende werknemer zorgt voor een beter aanzicht dan een chagrijnig gezicht! 

Daarnaast wil je dat zij er professioneel bijlopen. Laat daarom schorten bedrukken in jouw huisstijl en/of met jouw logo! Daarnaast is het ook hygiënischer en blijft de werkkleding ook langer goed. Het voordeel is dat er indien gewenst ook schorten zijn met handige opbergzakken. 

Een goed concept scheelt tijd en geld

De kunst zit hem in een goede voorbereiding. Dus begin nu al met een plan van aanpak voor de komende evenementen. Wanneer je last-minute nog zaken moet regelen zul je zien dat het een hoop (onnodige) stress oplevert, maar ook dat je vaker duurder uit bent om nog de gewenste materialen te laten bedrukken of bestellen. Bespaar geld en stress en begin op tijd!

admin

Gerelateerd

Leave a Reply