Het verschil tussen een impresariaat en een app

 Het verschil tussen een impresariaat en een app

Tegenwoordig heb je als artiest veel meer in eigen handen. Je houdt veel van je administratieve zaken bijvoorbeeld gewoon zelf bij. Daarvoor is allerlei handige software te krijgen. Met de hulp van apps kan je dan ook al snel een heel eind komen. Dit maakt het je wel zo gemakkelijk. Bovendien kan je veel geld besparen doordat je allerlei diensten niet meer af hoeft te nemen. Dit brengt natuurlijk de nodige voordelen met zich mee. Toch zijn er ook diensten die je altijd zal blijven houden. Het is leuk om de verschillen te zien.

Het opbouwen van een netwerk

Eerst maar eens kijken naar een taak waarvoor een app niet, of heel beperkt geschikt is. Het opbouwen van contacten en een netwerk. Wil je boekingen krijgen als artiest, dan zal je toch moeten weten bij wie je moet zijn. Bovendien moet degene die over de boekingen gaat er ook een goed gevoel bij hebben. Daarom kan je niet achter je laptop of smartphone blijven zitten. Je maakt gebruik van iemand met de nodige kennis. Denk aan impresario Frans Ruhl. Het netwerk dat je daarmee binnenhaalt, is van grote waarde voor elk type artiest.

Wat kan je ermee?

Nu vraag je je natuurlijk af: wat is een impresariaat? Dat is een logische gedachte, want je wilt natuurlijk het liefst alles in eigen hand met behulp van de technologische ontwikkelingen. Dat het zorgen voor goede plekken en goede contacten in handen is van het impresariaat is misschien iets te kort door de bocht. Er is namelijk nog veel meer wat een goede impresario voor jou kan betekenen. Op die manier maak je dus ook veel meer mogelijk voor jezelf. Al zijn er wel ook taken waar je natuurlijk zelf goed mee aan de slag kan gaan.

Het beheer van je administratie

Wanneer het gaat om de zakelijke kant van het artiestenleven, dan kan je juist veel hebben aan de goed ontwikkelde apps die je tegenwoordig kunt vinden. Het is bijvoorbeeld wel heel fijn om je eigen geldzaken heel direct te kunnen regelen. Op die manier kan je er meer grip op houden. Je weet dan ook altijd zeker dat alles op de juiste plek terechtkomt. Daarnaast weet je precies wat je op elk moment wel en juist niet kan. Dit geeft je dus zowel in je artiestenleven als je eigen leven meer mogelijkheden om goed te leven.

Het bijhouden van een agenda

Ook het bijhouden van je eigen agenda is meer en meer een taak geworden die je zelf kunt bijhouden. Zo weet je precies op welk podium je staat op welke dag. Dat betekent dus ook dat je altijd weet of er nog ergens ruimte is om een zeer lucratieve klus te pakken. Soms komen er kansen die je nu eenmaal niet kan laten liggen. In dat geval is het fijn om inzicht te hebben in je agenda. Bovendien is het fijn om te zien dat je daar tegenwoordig altijd en overal toegang toe kan hebben als artiest.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply