Hoe je als ondernemer nog succesvoller wordt

 Hoe je als ondernemer nog succesvoller wordt

Je hebt een goed lopende onderneming waar je trots op kan zijn. Een goed gevulde klantenportefeuille en tevreden werknemers. Ja, jij ziet de toekomst zonnig tegemoet. Maar ondernemen betekent blijven investeren. Voor je het weet ‘komt de klad’ er een beetje in. Eén van de manieren om succesvoller te worden én te blijven is door het inzetten van relatiegeschenken. Gepersonaliseerde items waarmee je de aandacht trekt van potentiële klanten en die van je huidige relaties vast blijft houden. Nieuwsgierig welke relatiegeschenken hiervoor geschikt zijn? Lees dan snel verder.

Val op een positieve manier op

Het aanbod van relatiegeschenken is zeer divers. Van bedrukte pennen tot exclusieve merken parfums. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel ingezet als cadeautje voor bestaande en nieuwe relaties. De kunst is om jouw onderneming op een zodanige manier onder de aandacht te brengen dat het daarmee opvalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan relatiegeschenken die passen bij je bedrijf. Is deze IT-gerelateerd? Dan zijn er leuke gadgets te verkrijgen die daarbij passen. Hierbij kun je denken aan VR-brillen, bluetooth speakers, usb-sticks, draadloze koptelefoons of telefoonopladers. Kies een kleur uit die past bij de huisstijl van je onderneming en laat het voorzien van een bedrukking. Omdat het relatiegeschenk zowel tijdens het werk als privé gebruikt kan worden krijgt het meer aandacht.

Een actieve benadering

Je onderneming kun je extra promoten tijdens diverse evenementen. Neem deel aan beurzen, bezoek festivals of sportevenementen. Dit zijn stuk voor stuk perfecte locaties om bedrukte relatiegeschenken uit te delen. Een bedrukte regenponcho of zonnebril tijdens een festival, bedrukte drinkflessen tijdens een hardloopwedstrijd of keycords met je logo tijdens een beurs. Iedere keer wanneer het item wordt gebruikt is er weer de associatie met jouw bedrijf. Dus wacht niet af totdat men naar jou toekomt maar ga er zelf op uit.

Toon je betrokkenheid

De plaats waar je woont of waar je onderneming is gevestigd kun je ook gebruiken om meer aandacht te genereren. Deel op de plaatselijke school giveaways uit zodat kinderen en hun ouders bekend worden met jouw bedrijf. Of sponsor de lokale sportvereniging. Laat shirts bedrukken en geef deze weg aan de leden. Ook kun je denken aan sporttassen waarop de naam van jouw onderneming prijkt. Zo is het ook goed zichtbaar voor anderen tijdens het spelen van een uitwedstrijd. Wil je dat jouw werknemers ook duidelijk herkenbaar zijn, zowel op de werkvloer als in hun vrije tijd? Laat dan T-shirts bedrukken.

Op naar nog meer succesvolle jaren

De meest populaire periode van het jaar om relatiegeschenken weg te geven is toch wel de feestmaand december. Bedank je medewerkers voor hun inzet met een gepersonaliseerd pakket. Verwen je relaties met een fles wijn, verpakt in een houten wijnkoker welke is voorzien van jouw bedrijfslogo. En stuur je klantenkring een brievenbuspakketje met gepersonaliseerde chocolaatjes. Mooie manieren om het jaar goed af te sluiten en de komende jaren nog succesvoller te worden als ondernemer!

admin

Gerelateerd

Leave a Reply