Ontdek Barcelona met deze 10 bezienswaardigheden

 Ontdek Barcelona met deze 10 bezienswaardigheden

Barcelona heeft eigenlijk alles. Strand, cultuur en geschiedenis. Niet zo gek dat jaarlijks meer dan zestien miljoen mensen de stad bezoeken, waaronder veel Nederlanders. Heb jij ook een trip naar Barcelona op de planning? Houd dan zeker de onderstaande tien bezienswaardigheden in je achterhoofd.

1. Sagrada Família

Het zal je vast niet verbazen dat de Sagrada Família op nummer een staat van deze lijst. Dit gebouw is namelijk een van de grootste highlights van de stad. Je herkent het gebouw aan de vele stijgers en kranen: de kathedraal is namelijk nog steeds niet afgewerkt, terwijl ze al honderd jaar lang aan het bouwen zijn. Toch mag dit de pret niet drukken, want vooral als je de Sagrada Família van dichtbij ziet is het een ware parel. Het gebouw heeft namelijk talloze sierlijke elementen. De Sagrada Família wordt in opdracht van Gaudí gebouwd en inmiddels is het een symbool van Barcelona geworden. De Sagrada Família bezoeken? Een tip is om van tevoren tickets te kopen.

2. Park Güell

Je waant je in een soort sprookje wanneer je Park Güell bezoekt. Het park is ontworpen door Antoni Gaudí, net als de Sagrada Família. Je kunt er dan ook veel kunst van hem vinden. En bovendien kun je zelfs het huis van Gaudí bezoeken. Wanneer je door dit park loopt heb je ook nog eens fantastisch uitzicht over Barcelona zelf. Wel moet je sinds de laatste jaren een entreekaartje voor het park kopen voordat je naar binnen mag.

3. De Ramblas

Souvenirshoppers opgelet: de Ramblas is hiervoor de perfecte straat in Barcelona. Het is de drukstbezochte en tevens populairste straat van de Spaanse stad. De straat is maar liefst 1,2 kilometer lang. En wie het al benauwd krijgt van het idee om hier in de zomer te shoppen heeft het mis. De Ramblas is namelijk een heerlijk frisse straat dankzij de bomen aan beide kanten. Bovendien ben je in de buurt van een haven om alsnog een lekker briesje mee te pakken.

4. Camp Nou

Een bezoekje brengen aan Camp Nou is niet alleen voor menig voetbalfan een leuk uitje, maar voor iedereen is het leuk om dit stadion te zien. De thuishaven van FC Barcelona is namelijk een immens groot voetbalstadion waar wel 99.000 toeschouwers in kunnen. Je kunt een voetbalwedstrijd in dit stadion meepakken, maar je kunt er ook heen om het museum te bezoeken. Hier zie je vele grote voetbalhelden en hun prijzen. 

5. Casa Batlló

Ook hier weer een ontwerp van Gaudí: het Casa Battló. Wanneer je voor het huis staat zie je meteen dat het door Gaudí is ontworpen, te herkennen aan het Catalaans Modernisme-stijltje. Het is een fantasierijk huis dat het verhaal van Sint-Joris en de Draak moet voorstellen. Veel mensen staan hier dan ook fanatiek te fotograferen, en met zo’n fascinerend gebouw is dat natuurlijk volkomen terecht.

6. Plaça Catalunya

Het Plaça Catalunya is de centrale plek van Barcelona. Er is dan ook altijd veel te beleven op dit plein. Dit komt ook vooral omdat bussen, taxi’s en metro’s hier samenkomen. Op dit plein vind je veel groen, fonteinen, prachtige bouwwerken zoals het hoofdkantoor van Barcelona en niet te vergeten: veel duiven. Ook in de avond is hier veel te beleven wanneer het plein sfeervol wordt verlicht.

7. La Barceloneta

La Barceloneta is een wijk die grenst aan de Middellandse Zee. Voor veel vakantieliefhebbers is deze buurt dan ook dé plek om verkoeling op te zoeken. Veel mensen vinden dit dan ook het fijne aan Barcelona: het is een stad met veel kunst en cultuur, maar het grenst ook aan de zee. Vanuit het centrum ben je namelijk al met tien minuten lopen op het strand. 

8. Palau de la Música Catalana

Een van de mooiste concertgebouwen ter wereld is het Palau de la Música Catalana. Het is in 1908 gebouwd in de stijl van het Catalaans modernisme. De grote zaal van het concertgebouw heeft meer dan tweeduizend zitplaatsen en wordt omringd door beelden van Richard Wagner, een bekend componist.

9. Oude centrum van Barcelona

Het oude centrum van Barcelona wordt ook wel vaak aangeduid als de Barri Gotic, oftewel de gotische wijk. Het is het hart van Barcelona wat zich uit in gezellige, smalle straatjes waar veel te beleven valt. Bovendien kom je vaak verschillende pleintjes tegen en veel winkels. Dat is ook een van de redenen waarom de gotische wijk als de ultieme shopplek wordt gezien.

10. Font Magica

Last but not least mag je de Font Magica, de magische fonteinen, niet overslaan wanneer je in Barcelona bent. Je vindt de fontein aan de voet van de Montjuïc: de bekendste berg van de stad. Vooral in de avond is het een aanrader om een bezoek aan de fontein te brengen. Er vindt dan vaak een spektakel vol met muziek, licht en water plaats. Naast de tien bovengenoemde highlights van Barcelona heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden. Zoek vooral eens op ‘bezienswaardigheden Barcelona’ en laat je verrassen!

Lilian

Gerelateerd

Leave a Reply