Speelgoed gebaseerd op films en bekende figuren

 Speelgoed gebaseerd op films en bekende figuren

Ben jij een echte Marvel-fan? Of ben je meer van sprookjes en magische gebeurtenissen? Veel speelgoed van tegenwoordig is gebaseerd op bekende films of bekende figuren. Hieronder vind je meerdere producten die zijn op bekende personages. Wie weet zit jouw favoriete superheld er wel tussen.

LEGO

Als je het hebt over speelgoed gebaseerd op verschillende films dan kan LEGO daar zeker niet uit missen. LEGO heeft tientallen verschillende thema’s waarvan de meeste zijn gebaseerd op films, tv-programma’s en andere bekende figuren. Zo heb je thema’s als Disney en Cars maar ook LEGO Harry Potter en LEGO Star Wars. In deze sets zitten bijvoorbeeld figuren uit de films, maar ook heb je gebouwen die uit de film komen zoals de Zweinstein klokkentoren of het transport ship. Voor de ervaren bouwers onder ons heeft LEGO ook nog het LEGO Technic thema.  Deze LEGO-sets brengen je dus helemaal terug naar de film! Wanneer de smaak van het bouwen helemaal te pakken hebt kun je ook gaan voor een uitdaging zoals LEGO Technic. Dit is perfect voor echte LEGO bouwers.

Playmobil

Playmobil heeft net als LEGO vele sets gebaseerd op bekende figuren. De figuren komen niet per se uit een film, zo heeft Playmobil veel sets gebaseerd op echte bekende mensen zoals de koning en koningin. Maar je hebt bij Playmobil ook veel bekende mensen uit de geschiedenis die nagemaakt worden zoals Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Napoleon en Hercules. Verder heeft Playmobil ook sets die wel gebaseerd zijn op films zoals de Ghostbusters en Back to the Future. 

Speelgoedauto’s

Veel speelgoedauto’s zijn gebaseerd op auto’s uit films of uit de bekende autosport. Zo heb je de meest bekende kinderfilm over auto’s, Cars. Vele speelgoedauto’s hebben dan ook de kleuren en kenmerken van de bekende Bliksem McQueen. Andere auto’s zijn weer volledig gebaseerd op bekende auto’s uit de Formule 1-wereld, zoals een Red Bull Racing speelgoedauto of een mooie oranje McLaren. Voor de wat kleinere autofans onder ons zijn er ook nog ontzettend veel speelgoedauto’s, zoals de auto’s gebaseerd op de tv-serie Paw Patrol. 

Redactie

Gerelateerd

Leave a Reply