Samsung Galaxy S21: gaat de telefoon de hoge verwachtingen overtreffen?

 Samsung Galaxy S21: gaat de telefoon de hoge verwachtingen overtreffen?

NEW YORK, NEW YORK – JANUARY 11: The Samsung Galaxy S21 is displayed at Samsung 837 on January 11, 2021 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images for Samsung)

Op 14 januari werd het lange wachten van liefhebbers van de apparaten van Samsung eindelijk beloond, de nieuwe Samsung Galaxy S21 werd geïntroduceerd. Van dit toestel werd veel verwacht, mede na de introductie van de iPhone 12 door Apple eerder in 2020. Kan het nieuwe vlaggenschip van Samsung de strijd aangaan met het toestel van Apple? In dit artikel zetten we de meest opvallende bekendmakingen over het toestel op een rijtje.

Je kunt de Galaxy S21 bestellen door een pre-order te plaatsen. Zo heb je de telefoon straks als een van de eerste Nederlandse consumenten in huis. Doe je dit bij Vodafone en pre-order je een Samsung S21 met 5G, dan profiteer je ook nog eens van gratis Buds Live en een Galaxy SmartTag.

Drie varianten van de Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 werd in drie modellen geïntroduceerd, namelijk als het basismodel, de Galaxy S21 Plus en de Galaxy S21 Ultra. Hiermee houdt Samsung vast aan de line-up die ook gebruikt werd bij de Galaxy S20 van vorig jaar. Van deze telefoons springt de Galaxy S21 Ultra er het meeste uit. Niet alleen door het formaat van dit toestel, maar ook door de verbeteringen die in de telefoon zijn doorgevoerd. Ten opzichte van de telefoons uit 2020 is dit model het meest verbeterd.

Nieuwe camera in de Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt niet langer over de ToF-sensor, welke in eerdere modellen nog wel gebruikt werd. Deze sensor is vervangen voor een extra 3D-dieptesensor. Hiermee maak je nog scherpere foto’s en video’s. Dat is niet het enige voordeel van de 3D-dieptesensor. Ook profiteer je met deze nieuwe camera van het feit, dat kleuren beter tot hun recht komen. Het maakt de Samsung Galaxy S21 Ultra tot een zeer interessant toestel voor iedere (hobby)fotograaf.

Andere verbeteringen in de Galaxy S21

De verbeterde camera in de Samsung Galaxy S21 Ultra is niet de enige verbetering die Samsung doorvoerde. Ook zijn alle drie modellen voorzien van een betere accu. De capaciteit van de accu is flink verbeterd, waardoor de kans afneemt dat je de telefoon gedurende de dag op moet laten. Iets wat al jaren tot de grootste ergernissen behoort onder smartphonebezitters. Daarbij beschikken de drie toestellen over een veel krachtigere processor, de Snapdragon 888. Van deze processor wordt veel verwacht! Het ligt wel wat anders voor Nederlandse consumenten: Samsung voorziet haar Europese toestellen van de eigen Exynos 2100 processor. Ook dit is een flinke verbetering ten opzichte van de processor uit de Samsung Galaxy S20.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply