Slim besparen op je energierekening

 Slim besparen op je energierekening

Bij een smart home denk je misschien dat je energierekening flink gaat oplopen. Al die extra stekkertjes en apparaten gebruiken vast een heleboel stroom. Maar wist je dat je waarschijnlijk een heleboel energie kunt besparen met een paar simpele aanpassingen? Lees onderstaande tips om te besparen op je energierekening. Zo kan je toch van je smart home genieten zonder te veel uit te geven aan energie!

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is niet alleen erg prettig, maar het helpt ook om niet te veel energie te besparen! Met een slimme thermostaat kan je voor elke ruimte instellen wanneer de verwarming aan en uit gaat en op hoeveel graden deze staat. Zo voorkom je dat de verwarming onnodig aan staat, maar het wel lekker warm is als je bijvoorbeeld uit bed komt. Een slimme thermostaat kan je aanvragen via je energieleverancier of los kopen.

Gordijnen

Raamdecoratie is natuurlijk onmisbaar in je huis, maar wist je dat het ook kan helpen om minder energie te gebruiken? Zeker in de winter kunnen gordijnen een grote rol spelen. Met de juiste gordijnen voorkom je namelijk dat het snel afkoelt. Doe dus zoveel mogelijk de plissegordijnen met top down bottom up of rolgordijnen duo dicht en je kan de verwarming makkelijk een paar graden lager zetten. Je raam verduisteren is van groot belang voor de besparingen

Isolatie

Ook een goede isolatie is belangrijk om op je stookkosten te besparen. In de winter blijft de warmte binnen, terwijl het in de zomer er juist voor zorgt dat een stuk koeler blijft.

Stekkers

Als laatste tip willen we je graag meegeven dat het zonde is om onnodig stekkers in het stopcontact te laten. Zo gebruikt een telefoonoplader gewoon stroom als je hem in het stopcontact laat. Zelfs als er geen telefoon op aangesloten is. Ook zijn er misschien apparaten die je nauwelijks gebruikt, maar wel op standby blijven staan. Denk bijvoorbeeld aan spelcomputers, televisies en computers. Zeker als je een tijdje niet thuis bent, is het verstandig om de stekkers van deze apparaten eruit te halen.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply