’s Werelds eerste 5G VPN-router van zakformaat

 ’s Werelds eerste 5G VPN-router van zakformaat

Technologie gaat steeds sneller vooruit. Ideeën waar we tien jaar geleden nog lacherig over deden zijn op dit moment reeds dagelijkse realiteit. Denk aan een resolutie van 4K, wat een aantal jaar geleden het beste van het beste was, maar vandaag de dag is dit standaard bij de meeste smartphones.

De beste smartphones geven je ook reeds toegang tot 5G-netwerken, maar dit komt wel met een limiet: die 5G verbinding is alleen voor je smartphone. Andere apparaten zullen geen gebruik kunnen maken van dezelfde snelheden als je je smartphone als hotspot instelt.

Om 5G beschikbaar te maken voor al je apparaten, is de iNomad ontwikkeld. In dit artikel bekijken we deze volgende stap op de technologische ladder.

De iNomad: de eerste draagbare 5G VPN-router

Een veelvoorkomende probleem op dit moment is dat de meeste laptop of tablets vaak gewoon niet uitgerust zijn om 5G te ontvangen. Ze zijn niet sterk genoeg of beschikken alleen over verouderde soft- en hardware.

De iNomad past hier een mouw aan. Deze draagbare router zet 5G om naar een WiFi 6-signaal, waardoor je verbonden apparaten snelheden tot wel 4GB per seconde kunnen ervaren. Je kan je apparaten draadloos aansluiten op de iNomad via de WiFi-verbinding of via een USB-C- of Ethernet-verbinding.  

De iNomad is zeer compact, ongeveer de grootte van een standaard power-bank. Het touchscreen is vrij klein (ongeveer 6 cm in diameter), maar je kan er alle functies van de iNomad mee controleren. 

Op het touchscreen krijg je een overzicht van je download- en uploadsnelheid, het batterijniveau (die tot wel 16 uur lang meegaat), de kracht van je signaal en hoeveel apparaten er zijn aangesloten. Een andere leuk kenmerk van de iNomad is dat die ook met een ingebouwd VPN komt.

Waarom heb je een 5G VPN-router nodig?

De iNomad is een draagbare router, wat betekent dat je deze kan meenemen en gebruiken waar je maar wil. Of je nu in een koffieshop in Amsterdam zit, in de bergen in Peru of op een strand in Thailand. Overal kan je genieten van supersnel internet.

Voor de meeste mensen is dat niet meteen een dringende kwestie, maar voor digital nomads of andere professionals die hun inkomen online verdienen is betrouwbaar en snel internet een absolute noodzaak. Denk aan mensen die YouTube-video’s maken, aan online trading doen of een eigen webshop beheren.

Let er wel op dat je met alleen de iNomad niet ver zal komen. Je hebt een 5G-simkaart nodig en moet er een degelijk wereldwijd 5G-plan voor aanschaffen.

De voordelen van een ingebouwde VPN

Een VPN is een Virtual Private Network – in het Nederlands een Virtueel Particulier Netwerk. Je kan een VPN gebruiken om je IP-adres te verbergen. Zo houd je je internetverkeer privé en kunnen je internetprovider, social media en andere derde partijen niet volgen naar welke sites jij gaat of wat je allemaal downloadt. 

Hiernaast stelt een VPN je in staat om naar websites te surfen die geblokkeerd zijn in jouw regio. Als je bijvoorbeeld in China woont, kan je zo toch informatie opzoeken over onderwerpen die verboden zijn door de overheid. Bovendien is een VPN ook een oplossing voor geo-restricties. Zo kan je ook vanuit een ander land terecht op Nederlandse websites.

Een VPN is daarnaast een goede beveiliging. Het versleutelt je verbinding namelijk, zodat je veel minder kans loopt om het slachtoffer te worden van hackers.

Normaal gezien moet je een VPN altijd extra downloaden en hiervoor betalen. De iNomad komt standaard met een Zero-Log VPN met een WPA3-encryptie, wat ervoor zorgt dat mensen je WiFi-verbinding niet kunnen hacken. Dit VPN is gratis voor het eerste jaar, daarna zal je moeten betalen.

Wil jij een iNomad kopen?

Als de bovenstaande informatie je warm heeft gemaakt en je een iNomad in huis wil halen, dan moet je nog even wachten. Het apparaat komt op de wereldwijde markt in december 2021. 

Het prijskaartje? Je zal ongeveer 250 tot 350 euro voor een iNomad moeten betalen. Dit is exclusief een dataplan. Een geschikt dataplan voegt makkelijk nog eens 250 euro aan de prijs toe. Ben jij een digitale ondernemer die veel reist? Dan is dit het ongetwijfeld waard. 

Lilian

Gerelateerd

Leave a Reply